Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Vonyarcvashegy linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Vonyarcvashegy képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: vonyarcvashegy.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 123 db
 	 Iranymagyarorszag.hu Térképe

Iranymagyarorszag.hu Térképe

Ez a térkép, azért nagyon hasznos, mert a környéken felelhető érdekességek, nevezetességek pontos címét és leírását is megtaláljuk rajta. Ha nem csak egy sima térképet keresel Vonyarcvashegyről, hanem tudni is szeretnéd hova menj akor ez a te térképed!

 Bánfi Apartman - Vonyarcvashegy

Bánfi Apartman - Vonyarcvashegy

Bánfi Apartman - Vonyarcvashegy Csendes nyugodt környezetben töltheti családi nyaralását. Magyaros vendégszeretettel várjuk Önt és családját Vonyarcvashegyen apartmanjainkban. Személyautók részére fedett, biztosnágos parkolást nyújt zárt udvarunk. Gondozott udvarunkban napozóágyainkban pihenhet, grillezési és bográcsban főzési lehetőség áll vendégeink rendelkezésére. A kertben fedett úszómedence található.

 Google Kereső

Google Kereső

A Google egy internetes keresőrendszer neve. Különlegességei közé tartozik a PageRank osztályozási módszer, a groups keresés, a képkeresés, valamint számos innovatív internetes adatkinyerési rendszer. A projektet Larry Page és Sergey Brin alapította, mindketten a Stanford Egyetemen végeztek. A Google jelenleg az egyik legnépszerűbb keresőrendszer, aminek részben az az oka, hogy a találatok nagyon gyakran vannak olyan sorrendben, ahogy a keresést végző személy elvárja. A web egyik legnépszerűbb ilyen jellegű szolgáltatásaként legalább 200 millió keresési kérés érkezik be hozzá és társlapjaihoz naponta. A weblapok tartalmában végzett kereséseken túl lehetőség van többek közt képek, hírek, fórumtémák és árucikkek keresésére is, és a HTML oldalakon kívül még 13 különböző fájltípus tartalmában is keres (egyszerű szöveges fájlok, PDF, Word-dokumentumok, Excel-táblázatok stb.). 2005 júniusáig a Google mintegy 8,05 milliárd weblapot, 1,3 milliárd képet és 1 milliárd Usenet-üzenetet indexelt, azaz mintegy 10,4 milliárd elemet. Emellett még egy időre el is tárolja az indexelt tartalmakat. Ezeket találjuk a találati elemek mellett "Tárolt változat" -ra kattintással.

 Vízminőség

Vízminőség

A Balaton strandjainak fürdővízminőségét tudhatjuk meg az oldalról. A balatoni strandok fürdésre való alkalmasságának minősítését az illetékes ÁNTSZ-ek végzik akkreditált laboratóriumi vizsgálatok alapján. A minősítés a kormányrendeletnek megfelelő összevont mikrobiológiai értékelés szerint készül. 78/2008. (IV. 3.) Kormányrendelet a természetes fürdővizek minőségi követelményeiről, valamint a természetes fürdőhelyek kijelöléséről és üzemeltetéséről.

40 halász emlékhely

40 halász emlékhely

A hálás utókor Szerdahelyi Károly építész tervei alapján egy régi, omlatag halottasházból kialakította a 40 halász emlékhelyet, melyben Németh János keramikusművész dombormű alkotása idézi fel a csodás megmenekülés történetét. Hagyományteremtő kezdeményezésként minden év augusztusában színvonalas és változatos programmal itt rendezik meg a "40 halász emléknapot" a ma élő balatoni halászok tiszteletére is.

Általános Iskola és Óvoda

Általános Iskola és Óvoda

A közös fenntartású közoktatási intézmény alapintézménye az Eötvös Károly Általános és Művészeti Iskola, mely az idén ünnepli alapításának 137. évfordulóját. A többszörösen átépített épületegyüttes 1989-ben nyerte el jelenlegi formáját. Az intézmény 125 éves jubile-uma alkalmával kapott nevet és zászlót. 1995-ben az óvoda, iskola és főzőkonyha összevonásával közös igazgatású intézménnyé alakította a fenntartó önkormányzat; 2003-ban feladata bővült az alapfokú művészeti oktatás-sal. Közös fenntartású és önálló gazdálkodó intézménnyé 2006-ban alakult a balatonedericsi dr. Nagy Endre Általános Iskola és Óvoda, valamint a balatongyöröki Iciri-piciri Óvoda beintegrálásával. Az iskola tárgyi feltételei kedvezőek: az épület állapotán meglátszik a folyamatos kar-bantartás, a gondozottság, a tantermek tágasak, izlésesen dekoráltak; az eszközellátottság jó szintű, pótlásuk, korszerűsítésük folyamatosan történik.....stb.

Angyal Apartman

Angyal Apartman

Vonyarcvashegy Angyal Apartman Balatontól 600m-re. Keszthely 5km, Badacsony 25km, Hévíz 12km, Sümeg 25km, Kisbalaton 20km.

Anna Villa Vonyarcvashegy

Anna Villa Vonyarcvashegy

Vonyarcvashegyen a Balatontól kb. 500 méterre 5 szobás, bútorozott családi ház 10 személy részére kiadó. A földszinten előszoba, 2 szoba (kétágyas), fürdőszoba (toalettel), társalgó étkező, konyha (edényekkel felszerelt), 16 m2-es fedett terasz (bútorokkal) található. Az emeleten 3 hálószoba (kétágyas), mindegyik erkélyes, 2 fürdőszoba (toalettel), társalgó. 2 kisgyermek részére gyermekágy áll rendelkezésre. A házhoz gondozott kert tartozik. A gépkocsik részére (maximum 3) beálló biztosított. Bevásárlási lehetőség kb. 400 méterre, közeli vendéglő 100 méterre található. Háziállat hozható (maximum 2). Minimális tartózkodási idő: 3 éjszaka.

Ántsz Keszthely-Vonyarcvashegy

Ántsz Keszthely-Vonyarcvashegy

Ántsz Közép-dunántúli Regionális Intézete Taplocai Kirendeltségének weboldala. Az oldalon megtalálhatóak az Ántsz elérhetőségei, ügyfélfogadási idő és egyéb információk. Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) állami költségvetésből működtetett központi hivatal, amely irányító, koordináló és felügyeleti feladatokat lát el a közegészségügyi (különösen a környezet- és település-, élelmezés- és táplálkozás-, gyermek- és ifjúság-, sugár-egészségügyi, kémiai biztonsági), a járványügyi, az egészségfejlesztési (egészségvédelmi, egészségnevelési és egészségmegőrzési), az egészségügyi és igazgatási tevékenységek felett, továbbá felügyeli az egészségügyi ellátást. A Szolgálat élén az országos tisztifőorvos áll, aki feladatait az egészségügyi miniszter közvetlen irányításával látja el. A háromszintű Szolgálat központi szerve az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH). Az OTH szervezetéhez tartoznak a szakmai-módszertani feladatokat ellátó országos intézetek. A szervezeti struktúrában első szinten a kistérségi, a második szinten a regionális intézetek helyezkednek el.

Hirdetés
Apeh Keszthely

Apeh Keszthely

A weboldalon megtalálhatja igazgatóság ügyfélszolgálatait, kirendeltségeit, azok ügyfélfogadási rendjét, elérhetőségeit, szolgáltatásait. Külön linkben adnak tájékoztatást ügyintézési helyeikről, állás kínálataikról, és helyi aktuális híreikről. A honlappal az a szándékuk, hogy az adózásban partnerei legyenek ügyfeleiknek, - a személyes ügyintézésen túl - azzal, hogy gyors pontos szakszerű információk megjelenítésével tájékoztatást nyújtsanak helyi elektronikus oldalaikon is. Keszthelyi kirendeltség: - tájékoztatás az adózással kapcsolatos szabályokról - adó- és jövedelemigazolások kiadása - adóazonosító szám kiadása - adó- és járulékalanyok nyilvántartása, adatbejelentése és adatmódosítások fogadása - közösségi adószámok érvényességének megerősítése személyesen, telefonon - folyószámla általános magyarázata - csekk kiadása, az ügyfelek igény szerinti ellátása tájékoztató füzetekkel, ingyenes adatlapokkal, bevallási és egyéb nyomtatványokkal - bevallások átvétele, közreműködés a hibás bevallások kijavíttatásában. - egyéb beadványok átvétele - a személyesen megjelenő adózók kérésére folyószámla-kivonat elkészítése és kiadása

Bacchus Étterem

Bacchus Étterem

Magyaros jellegű étterem, nagy fedett terasszal.

Bakony Volán Zrt.

Bakony Volán Zrt.

Remélem, hogy oldalainkat böngészve sok hasznos információhoz tudjuk Önt juttatni mind a menetrendi, mind egyéb szolgáltatásainkhoz kapcsolódó tájékoztatással. Érdekesség a városok közlekedését bemutató interaktív térkép. Társaságunkat ezúton szeretném az Ön figyelmébe ajánlani. A Bakony Volán Zrt. alapvetően Veszprém megye északi területének közúti tömegközlekedési igényeinek ellátását biztosítja. A Bakony közelségét nemcsak nevünkben, mindennapjainkban is érezzük. Páratlanul szép, ám kalandos útjai, szeszélyes természeti erői szinte az év minden szakaszában tartogatnak számunkra erőpróbákat. Ezekkel nap mint nap úgy kell megbirkóznunk, hogy az utasaink előtt észrevétlen maradjon. Feladataink nem érnek véget a hegy lábainál. Térségünket a megye és az egész ország tömegközlekedési hálózatába is be kell kapcsolnunk. Stratégiánkat megismerve látni fogja, hogy számtalan összetett feladat megoldása vár ránk. Teljesítésükhöz magasan képzett szakembereink mellett az Ön támogatására is számítunk.

Balaton Szálláskereső

Balaton Szálláskereső

A Szálláskereső frissen alakult kezdeményezés, mely kezdeti célja a Balaton és környékén található kiadó szállások és az eladó ingatlanok rendszerbe foglalása és hozzáférhetővé tétele az interneten keresztül. A világháló adta mobilitás lehetőséget biztosít a keresők számára, hogy a nap minden órájában, bárhonnan kényelmesen érhessenek el egy ilyen jellegű szolgáltatást, melyen keresztül könnyedén kiválasztható és lefoglalható a kívánt szálláshely, vagy akár megvásárolható a választott ingatlan. A rendszer kiépítése közben merült fel, hogy tovább szélesítsük a választékunkat, így megindítottuk szolgáltatásunk szélesítését az egész országra kiterjedően. Csapatunk ennek a honlapnak a tartalmával szeretne segítséget nyújtani mind a szállást keresőknek a kényelmes és hatékony szállás felkutatásban és lefoglalásban, mind az ingatlan tulajdonosok és üzemeltetők számára a hasznosításban. Célunk, hogy a programunk segítségével az érdeklődők egy könnyen áttekinthető felületen, gyorsan juthassanak az őket érdeklő információkhoz.

Balaton Volán Zrt.

Balaton Volán Zrt.

A Balaton Volán Személyszállítási Zrt jelenlegi szervezeti formában 1998. január 1-től tevékenykedik. Alapvető tevékenységi körébe a menetrendszerű közúti távolsági (helyközi) személyszállítás, a nem menetrendszerű közúti távolsági személyszállítás és a menetrendszerű közúti helyi személyszállítás tartozik. Az alapfeladatok mellett a helyi adottságokat figyelembe véve a társaság egyéb kiegészítő műszaki tevékenységet végez. A társaság 178 autóbusszal szolgálja ki a helyi, helyközi és különjárati igényeket.

Balaton.hu

Balaton.hu

A hazai és külföldi vendégek körében egyaránt kedvelt üdülőhely Vonyarcvashegy a Keszthelyi-hegység déli lankáin épült a Balaton partján. Szétszórt szőlővidéki lakóházakból, présházakból alakult település, amelynek forgalmát, üdülőhelyi jelentőségét a balatoni fürdőélet fejlődése adja. A fejlett fürdőélet mellett megtalálhatóak azok a szolgáltatások, kellemes környezet, amik kikapcsolódást, rekreációt, életörömet, jó levegő, természetes környezetet nyújtanak, s ahova a turisták, pihenni vágyók egy túlzsúfolt, városi lét után kikapcsolódásként vágynak. Vonyarcvashegy egyik nevezetessége a Szent Mihály-domb. A 134 méter magas dolomitdomb szigetszerűen emelkedik ki a Balaton-part körülbelül 40 holdas láprétségéből.A kis domb közelében 1739-ben 46 halász járt szerencsétlenül a befagyott Balaton jegén. A vízben szakadt halászok közül csak 40 tudott megmenekülni. Ezek fogadalomból kápolnát építettek a dombon. A domb tetejéről gyönyörű kilátás nyílik, a természet rendezi itt a színjátékot.

Balatoni Hajózási Rt.

Balatoni Hajózási Rt.

Balatoni Hajózási Rt. hivatalos oldala. A balatoni személyhajózás 1846. szeptember 21-én indult meg. Ezen a napon bocsátották vízre az első gőzhajót, a Kisfaludyt. Az elmúlt több, mint 150 év alatt cégünk a balatoni turizmus meghatározó részévé vált. Társaságunk a legnagyobb hajózási cég a tavon, legismertebb tevékenységei a személyhajózás, kompközlekedés és vitorláskikötők üzemeltetése. A balatoni személyhajó-forgalom nagy részét 24 motoros személyhajó és egy 25 fő befogadóképességű vitorlás bonyolítja le. A Balaton északi és déli partja között a híd szerepét tölti be a Szántódrév-Tihanyrév útvonalon közlekedő 4 kompunk. Évente több százezer utas és jármű kel itt át. A személyhajóink ma már a Balaton 22 kikötőjét érintik. A legtöbb kirándulóhajó a Tihanyi-félsziget és a badacsonyi borvidék nevezetességeinek megtekintésére szállítja utasait. A menetrend szerinti járatokon kívül sétahajók, diszkóhajók és igény szerint különhajók indulnak. Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek rendezvényhajóink, ahol a legmagasabb igényeket is kielégítő vendéglátással állunk megrendelőink rendelkezésére.

Balatoni halásznapok

Balatoni halásznapok

ZH - Vonyarcvashegyen szombaton délelőtt a sportpályán főzőversennyel elkezdődött a balatoni halászünnep. A községben immár hosszú hagyományok szerint augusztus első hétvégéjén tartják a balatoni halászok napját. A rendezvény helytörténeti alapokon indult: az üdülőtelepülés nevezetességeként ismert Szent Mihály-dombon áll az ország egyetlen halászkápolnája. Hozzá legenda fűződik. Eszerint hajdan, 1729 telén jég alatti hálózásra indult 46 halász. Munkájuk közben hatalmas vihar támad, rianások felszabdalták a tó jégpáncélját. Negyvenen egy úszó jégtáblán értek szerencsésen partot, akik a megmenekülésük jeleként, s az odaveszett társaik emlékére építették a kápolnát.

Tuti menü